• MIJN ACCOUNT
  • CONTACT
Er zijn problemen met de gegevens die je hebt ingevuld. Kijk alsjeblieft de gekleurde velden na
WAAR?
WANNEER?
HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
WIE?
HUISDIEREN?
HUTTEN
RETOUR / HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
RETOUR / WIE?
HUISDIEREN?
RETOUR / HUTTEN?
Vanaf €165 per enkele reis

                           Hull, Cultuurstad van 2017

Hull is een stad met een indrukwekkend erfgoed. Het is de thuisbasis van de Humber Bridge, een levendige kunst- en muziekscene en een groot aantal victoriaanse bouwwerken. Hull heeft een traditie in de productie van wol en wijn en liep voorop tijdens de industriële revolutie van Groot-Brittannië.

Vandaag de dag is deze havenstad als reisbestemming aantrekkelijker dan ooit, vooral voor mensen die meer willen weten over het turbulente verleden van het Verenigd Koninkrijk. De tegenstand tegen Koning Charles I in 1642 vormde het startpunt van de Engelse burgeroorlog. De HMS Bounty werd in 1784 in deze stad gebouwd en alleen Londen werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vaker gebombardeerd. Maar Hull is een stad die gericht is op de toekomst, en dit jaar wordt terecht gezien als het begin van een nieuw tijdperk. De haven van Yorkshire krijgt een nieuwe titel: Hull, Cultuurstad van 2017.

De Cultuurstad van het Verenigd Koninkrijk is een titel die maar eens in de vier jaar wordt verleend, en het is het startsein voor een feest dat een heel jaar duurt. De onderscheiding van Hull in 2017 betekent 365 dagen met culturele activiteiten die het unieke karakter van de bewoners van de stad, de geschiedenis en de vele lokale iconen weerspiegelt.

Iedereen reist mee!

Dwaal door het pittoreske oude centrum, waar de tijd stil lijkt te staan door de vele traditionele pubs en klinkerstraatjes. Ontdek Hull: ‘Cultuurstad van 2017’ met P&O Ferries!

Hull: Cultuurstad van 2017

Meer informatie

Hull Cultuurstad van 2017

In 2017 is Hull zeer terecht Culturele Hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, en bezoekers kunnen rekenen op een entertainmentprogramma dat zeker niet onderdoet voor andere Britse steden.