• MIJN ACCOUNT
  • CONTACT
Er zijn problemen met de gegevens die je hebt ingevuld. Kijk alsjeblieft de gekleurde velden na
WAAR?
WANNEER?
HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
WIE?
RETOUR / HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
RETOUR / WIE?
Vanaf €54 per enkele reis

 

GIDS VOOR GROOT-BRITTANNIË

Het is nauwelijks te geloven hoeveel moois één eiland kan bevatten. Het groene Groot-Brittannië ademt duizenden jaren geschiedenis en is bezaaid met indrukwekkende kastelen, nationale parken, bruisende steden en knusse plattelandspubs.

Zin om de glooiende heuvels van Yorkshire in te duiken? Op je surfplank de golven van Cornwall te trotseren? Grootsteden als Londen of Liverpool te verkennen? Het kan allemaal, op dit eiland verveel je je nooit.

Neem gewoon een van onze P&O-ferry's en de prachtige Engelse kustlijn duikt verrassend snel voor je op. En erachter ligt een heel land op je te wachten.

Citytrips Londen

Londen, de levendige, multiculturele smeltkroes van het Verenigd Koninkrijk, is een stad met de allure van een volledig land. Breng zeker een bezoek aan beroemde trekpleisters als Buckingham Palace, de legendarische Big Ben, de Houses of Parliament, St Paul's Cathedral en Londens nieuwste trots, de schitterende wolkenkrabber The Shard.

Elke Londense buurt verdient een grondige verkenning: Shoreditch met zijn vele trendy bars, Soho, de topbestemming voor beklijvende muziekoptredens, Greenwich Observatory, dat je het mooiste uitzicht op de stad biedt en ga zo maar door.

Trek naar het Platteland

Wat het platteland in Groot-Brittannië zo fantastisch maakt? De eindeloze groene vergezichten, de prachtige Engelse landhuizen en de schilderachtige cottages.

Reis naar het noorden voor waterpret in het grootste nationale park van Engeland, het Lake District.
De woeste Schotse Highlands, met hun befaamde wandelpaden door adembenemende landschappen, zijn ideaal voor wie van een uitdaging houdt. Vergeet niet om Edinburgh te bezoeken.

De pittoreske Cotswolds zijn een aaneenschakeling van dorpjes en steden waar de tijd lijkt stil te staan. En de natuurlijke schoonheid van Wales moet je gezien hebben om het te geloven.

Of je nu op de fiets of te voet de natuur wilt induiken: in Groot-Brittannië zijn er mogelijkheden te over.

Citytrips in het Noorden

Natuurlijk trekt de hoofdstad de meeste bezoekers aan. Maar wie ook eens naar de andere steden afzakt, maakt van zijn bezoek aan Groot-Brittannië een rijkere ervaring.

Houd halt in Liverpool, de bakermat van The Beatles, met de legendarische Cavern Club, waar the 'fab four' aan hun verovering van de wereld begonnen.

In de grootstad Manchester kus je het gras van Old Trafford, het stadion van Manchester United.

Cultuur van een andere orde vind je dan weer in de musea en abdijruïnes van Leeds. En in Newcastle kijk je verrukt op naar de Angel of the North, het beroemdste beeldhouwwerk van het noordoosten.

Vakantie aan de Kust

Waarom zou je niet ook eens de kust in je programma opnemen? Een parel als Brighton ligt op nauwelijks twee uur rijden van Dover.

De spectaculaire kustlijn van Cornwall staat bekend als het surfparadijs van het VK, maar ook de wandelpaden langs de kust en de talrijke cafeetjes aan het strand zijn de moeite waard.

Meer in het noorden bieden kuststadjes als Scarborough al het genot van een citytrip, bruisend nachtleven inbegrepen.

ONTDEK MEER

LONDEN

Londen is een van de populairste en meest dynamische steden op aarde en een cultureel, gastronomisch en muzikaal centrum voor alle generaties.

LONDEN

EDINBURGH

Verken de kastelen, ontspan in de gezellige cafeetjes van de oude binnenstad en beklim de vulkaan die midden in de stad staat.

EDINBURGH

YORKSHIRE

Het Engelse graafschap Yorkshire biedt een combinatie van alle dingen die Engeland groot maken: adembenemende landschappen, historische gebouwen en heerlijk eten.

YORKSHIRE

IERLAND

Ierland is een prachtig stukje groen waar je kan genieten van de mooiste wandelingen in de natuur. In de hoofdstad Dublin kan je uiteraard ook van een traditionele 'stout' Guiness proeven!

IERLAND