• MIJN ACCOUNT
  • CONTACT
Er zijn problemen met de gegevens die je hebt ingevuld. Kijk alsjeblieft de gekleurde velden na
WAAR?
WANNEER?
HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
WIE?
HUISDIEREN?
HUTTEN
RETOUR / HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
RETOUR / WIE?
HUISDIEREN?
RETOUR / HUTTEN?
Vanaf €165 per enkele reis

 

Cornwall en Omstreken - Reistips

Cornwall, het schilderachtige zuidwesten van Engeland, wordt omringd door de Atlantische Oceaan. Deze aantrekkelijke regio biedt honderden kilometers wilde natuur met prachtige goudgele stranden, pittoreske havenstadjes en hotspots voor surfers. Meer landinwaarts vind je de schitterende, woeste heidelandschappen van Bodmin Moor.

De schattige kustplaatsjes en charmante dorpjes vormen een welkome afwisseling op het drukke stadsleven. Eet een Cornish pasty (een lokale specialiteit van rundvlees en groenten in korstdeeg), bezoek het meest westelijke punt van Engeland op Land’s End of geniet van een voorstelling in het openluchttheater op een klif pal boven de Atlantische Oceaan. Boek direct een overtocht naar Groot-Brittannië met P&O Ferries en ervaar zelf wat deze bijzondere regio allemaal te bieden heeft.

Genieten aan Zee

Cornwall heeft een van de meest spectaculaire kustlijnen van het Verenigd Koninkrijk. Door de bijzondere ligging en ideale condities is de regio zeer geliefd onder surfers. Beginners kunnen terecht op Gwithian Beach aan de noordkust, waar een strandwacht aanwezig is, terwijl Newquay’s Fistral, een van de beste surfstranden van Verenigd Koninkrijk met pittige golven, genoeg uitdaging biedt aan gevorderden.

Cornwall is niet alleen ideaal voor surfers maar ook voor liefhebbers van andere watersporten, van suppen tot windsurfen. Een ideaal beginpunt voor een boottochtje is Falmouth, een van de grootste plaatsen in de regio. Vaar de pittoreske Rivel Fal af, richting Truro, een paradijs voor shoppers, of neem de veerboot naar het vissersdorpje St Mawes, waar je het kasteel kunt bezoeken en kunt genieten van het spectaculaire uitzicht.

Rijk Verleden

De geschiedenis van Cornwall is duizenden jaren oud en overal in het landschap vind je historische bezienswaardigheden. Van de megalithische Boskednan Stone Circle en Mên-an-Tol in het westen tot het middeleeuwse Tintagel Castle, dat nauw verbonden is met de legende van Koning Arthur. Een bezoek aan deze regio is niet compleet zonder een bezoek aan St Michael’s Mount. Dit historische kasteel bevindt zich op een getijdeneiland dat bij laag water bereikbaar is over een stenen pad en bij hoogwater per boot. Er bestaan veel mythen en sagen over het historische kasteel. Volgens de overlevering is het gebouwd door de reus Cormoran. Als je goed oplet, kun je op het pad naar de top van Saint Michael's Mount het stenen hart van de reus ontdekken.

Cornwall is trots op zijn erfgoed van de mijnbouw en de overblijfselen van deze ooit bloeiende industrie zijn overal in het landschap terug te vinden. De verschillende mijnbouwlocaties verspreid over de regio vormen bij elkaar een gebied van 20 000 hectare en zijn in 2006 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Er zijn tien verschillende locaties te bezoeken. Als je meer over de mijnbouw wilt weten, is een bezoek aan de Geevor-tinmijn een must.

Boeiende Cultuur

Cornwall is vanwege zijn spectaculaire landschap en unieke architectuur gebruikt als locatie voor verschillende films en boeken. Voorbeelden hiervan zijn de James Bond-film “Die Another Day”, en de romans van schrijvers als Virginia Woolf en Daphne du Maurier. Hierdoor is het een populaire bestemming voor liefhebbers van literatuur. Zij moeten beslist een bezoek brengen aan Godrevy Lighthouse – dat waarschijnlijk de inspiratiebron vormde voor “To the Lighthouse” van Virginia Woolf, en aan St. Ives – een kustplaatsje dat talloze kunstenaars en schrijvers heeft geïnspireerd.

Een tip voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het Eden Project, een grote botanische tuin met honderden planten uit de hele wereld. Dit iconische eco-toeristische bezoekerscentrum bevindt zich net buiten St Austell en is beslist de moeite waard.Andere culturele aanraders zijn het Minack Theatre, gebouwd op een klif, de mystieke Lost Gardens of Heligan bij Mevagissey en de moderne Britse kunst in het Tate St Ives-museum.

Weelderige Wildernis

Cornwall is een van de ruigste streken van Engeland en je kunt hier echt terug naar de natuur. Op Bodmin Moor, dat beroemd is om zijn prachtige landschappen, vind je spectaculaire heidelandschappen en een rijke plaatselijke folklore. Andere locaties die je niet mag missen zijn de schitterende Tamar Valley, het afgelegen schiereiland van de Lizard en het magnifieke Land’s End.

Bekijk zelf wat deze bijzondere regio allemaal te bieden heeft en boek vandaag nog een veerboot van P&O Ferries naar Groot-Brittannië !