• MIJN ACCOUNT
  • CONTACT
Er zijn problemen met de gegevens die je hebt ingevuld. Kijk alsjeblieft de gekleurde velden na
WAAR?
WANNEER?
HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
WIE?
HUISDIEREN?
HUTTEN
RETOUR / HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
RETOUR / WIE?
HUISDIEREN?
RETOUR / HUTTEN?
Vanaf €165 per enkele reis

 

STADSGIDS HULL

Kingston upon Hull, meestal kortweg Hull genoemd, is de enige aan de kust gelegen stad in Yorkshire. Het is een belangrijke Europese havenstad en een economisch centrum in de regio. Deze levendige universiteitsstad ligt aan twee rivieren: de Humber en de Hull. De stad heeft een bekroonde jachthaven, een rijke geschiedenis en bezienswaardigheden van wereldklasse.

In 2017 is Hull zeer terecht Culturele Hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, en bezoekers kunnen rekenen op een entertainmentprogramma dat zeker niet onderdoet voor andere Britse steden. Dwaal door het pittoreske oude centrum, waar de tijd stil lijkt te staan door de vele traditionele pubs en klinkerstraatjes. Ontdek deze geweldige regio met P&O Ferries en begin je Engelse avontuur vandaag nog.

Hoogtepunten Van Het Oude Centrum

De sfeervolle straatjes van het museumkwartier vormen misschien wel het mooiste deel van de stad. Veel historische monumenten liggen op loopafstand van elkaar. Begin je ontdekkingstocht bij het geboortehuis van William Wilberforce, een Engels parlementariër uit de 18de eeuw die nog steeds wordt geroemd om zijn campagne voor de afschaffing van slavernij. Een korte wandeling door de sfeervolle High Street voert je van Wilberforce House naar het Hull and East Riding Museum, waar je 235 miljoen jaar aan lokale geschiedenis kunt opsnuiven, en naar Maister House, een Georgian koopmanshuis dat een geweldige kunstverzameling uit die tijd herbergt.

Aan de overkant vind je het populaire Streetlife Museum bij de rivier dat de geschiedenis van 200 jaar transport vertelt. Voor zeebenen ga je naar de Arctic Corsair, de laatst overgebleven vissersboot in zijn soort. Shopaholics kunnen ondertussen hun hart ophalen bij de overdekte Trinity Market, waar van alles te koop is, van antiek tot chocolade. In de schitterende Hepworth Arcade opende het Britse warenhuis Marks & Spencer ooit hun eerste winkel. Vergeet niet om even binnen te kijken bij de 13e-eeuwse Holy Trinity Church, qua oppervlakte de grootste parochiekerk van Engeland.

De Leukste Plekken van Hull

De grootste attractie in Hull is zonder twijfel “The Deep”. In dit spectaculaire aquarium vind je duizenden soorten vissen, een pinguïnkolonie en een aantal gevaarlijk uitziende haaien. Als je toch bij het water bent, bekijk dan ook even de Hull Corporation Pier voor je verder wandelt richting de populaire musea rond het Queen Victoria Square. In het Hull Maritime Museum leer je meer over de maritieme geschiedenis van de stad en als je van kunst houdt, ga je naar de Ferens Art Gallery, een van de mooiste kunstgalerijen van het land.

Laat na al die museumbezoeken de drukte achter je en wandel naar de prachtige Queen's Gardens, of geniet van een mooie rondwandeling langs tal van historische plekken. Moderne winkels vind je in St. Stephen's Shopping Centre, het grootste en nieuwste winkelcentrum van de stad, en het moderne Princes Quay Shopping Centre dat op palen is gebouwd rond een centraal atrium.

De Omgeving Van Hull

Als je een echte voetbalfan of een echte rugbyliefhebber bent, is een verblijf in deze sportgekke stad niet compleet zonder een bezoek aan het KC Stadium, de thuisbasis van de voetbalclub Hull City AFC en de Hull FC rugbyclub.

Als je meer dan een paar dagen in Hull bent, zijn er nog tal van leuke dingen te bezichtigen buiten het centrum. Ga eens naar de indrukwekkende Humber Bridge voor een prachtig staaltje bouwkunst, of rijd noordwaarts naar de uitgestrekte Yorkshire Wolds, waar je de mooiste landschappen van de regio vindt. Iets meer naar het westen vind je op een schiereiland het natuurreservaat Spurn Point. Dit paradijs voor vogelliefhebbers is een ideale familie-uitstap, zowel per fiets als te voet.

Ontdek Engeland met P&O Ferries en boek nu uw reis van Zeebrugge naar Hull.

LEEDS

Van stijlvolle winkels tot decadent dineren, van hedendaagse kunst tot een bruisend nachtleven, Leeds heeft voor iedereen wel wat te bieden! Bezoek vandaag Leeds met P&O Ferries.

YORK

Ontdek York met P&O Ferries. York is een van Engelands grootste troeven en was ooit de hoofstad van Noord-Engeland. De stad werd gesticht door de Romeinen, is omgeven door prachtige kasteelmuren en vol met kronkelende straatjes… Dit maakt van York een betoverende plek om te bezoeken.