• MIJN ACCOUNT
  • CONTACT
Er zijn problemen met de gegevens die je hebt ingevuld. Kijk alsjeblieft de gekleurde velden na
WAAR?
WANNEER?
HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
WIE?
RETOUR / HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
RETOUR / WIE?
Vanaf €54 per enkele reis

 

STADSGIDS LONDEN

Londen heeft een stevige reputatie opgebouwd als één van de populairste en meest levendige steden van de wereld. Het is een culturele, gastronomische en muzikale aantrekkingspool die alle generaties fascineert. Architecturale parels die haast in elke straat opduiken, verborgen groene plekjes, de populairste live shows ... in Londen vind je het allemaal.

Ontdek Londen in al zijn facetten, reis met P&O Ferries naar Engeland.

Iconische Bezienswaardigheden

Veel van de populaire attracties in centraal Londen zijn gegroepeerd in een compact gebied dat je gemakkelijk te voet kunt doorkruisen.

Of je nu de woning van de Queen (Buckingham Palace) wil bezoeken, een show op Leicester Square wil meepikken of wil kuieren langs de River Thames op de Southbank, iedereen krijgt zijn stukje Londen op een presenteerblaadje aangeboden.

Wat je uiteraard niet mag overslaan zijn de historische en architecturale iconen zoals Big Ben, de Houses of Parliament, Tower Bridge, Westminster Abbey en het meesterwerk van barok St Pauls' Cathedral.

Kunst, Cultuur en Activiteiten

Dankzij haar status van culturele en artistieke smeltkroes kan de Britse hoofdstad uitpakken met enkele van de fijnste creatieve initiatieven van deze planeet. Treed binnen in de verrassende wereld van de geweldige kunstgalerijen zoals Tate Modern, Tate Britain of de National Portrait Gallery. Of herbeleef het werk van Shakespeare in het heropgebouwde openluchttheater Globe Theater.

Maar de stad is ook wereldberoemd voor haar ‘underground’ kunstscene, vooral sinds het werk van de Engelse graffitikunstenaar Banksy bekendheid verwierf. De opvallendste street art kom je tegen als je door wijken als Camden en Shoreditch wandelt.

In Londen kan je de hele dag van museum naar museum trekken. De populairste zijn te vinden in chiquere wijken als South Kensington en Greenwich, waar je het Natural History Museum en het wereldberoemde maritieme museum Cutty Sark kan binnenlopen. Plezier voor het hele gezin vind je overal in de hoofdstad, met uitschieters als het spookachtige London Dungeon, de London Zoo en het interactieve Science Museum.

Eten en Drinken

Londen heeft zijn status als gastronomisch trefpunt dubbel en dik verdiend. De stad biedt de meest verscheiden schotels en gerechten aan, van laaggeprijsd tot culinair hoogstaand. Voor een stijlvol diner is Mayfair the place to be, voor de nieuwste eettrends moet je op levendige straatmarkten als Borough Market en Brixton Market zijn. Geef je ogen de kost in pop-ups, fusionrestaurants en hipstertenten, want zo hou je de vinger aan de pols van de Londense foodscene die voortdurend evolueert.

Voor de meest stijlvolle drankgelegenheden met drankjes en hapjes moet je in Shoreditch zijn. Ook de bars, restaurants en pubs van Soho zijn echte aantrekkingspolen voor wie graag een stapje in het centrum van de wereld zet.

De Omgeving

Londen is met zijn 3000 parken en open plekken één van de groenste hoofdsteden ter wereld, en ze wachten op jou. Enkele suggesties? Ga rendieren spotten In Richmond Park, waterfietsen op de Serpentine in Hyde Park of wandelen in de verrassende Japanse tuin van Notting Hill Park.

Ontdek het beste dat Londen te bieden heeft. Reis met P&O Ferries naar Groot-Brittannië.