• MIJN ACCOUNT
  • CONTACT
Er zijn problemen met de gegevens die je hebt ingevuld. Kijk alsjeblieft de gekleurde velden na
WAAR?
WANNEER?
HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
WIE?
RETOUR / HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
RETOUR / WIE?
Vanaf €54 per enkele reis

 

Regionale Gids Yorkshire

In het Engelse graafschap Yorkshire vind je alles wat Engeland groot maakt: adembenemende landschappen, historische gebouwen en verrukkelijke gastronomie. Vroeger was Yorkshire het meest gekend als het hart van de Engelse kolen-, ijzer- en staalindustrie. Gaandeweg ontpopte de regio zich echter tot een culturele parel, rijkelijk ingepakt in ongerepte natuur.

In dit graafschap schitteren tegenwoordig meer Michelinsterren dan in gelijk welke streek buiten Londen. Bovendien is het een uitstekende uitvalsbasis om het hele noorden van Engeland te verkennen.

Stap aan boord van een ferry van P&O Ferries naar Engeland en je eigen Britse avontuur is begonnen.

City trips in Yorkshire

Het graafschap haalt zijn naam van de stad York, ooit de op een na belangrijkste stad van Engeland. Deze historische, ommuurde stad is met haar middeleeuwse versterkingen, gotische architectuur en fascinerende verleden een verplichte bestemming voor wie Yorkshire aandoet.

Verkies je een meer kosmopolitische trip, dan rijd je naar Leeds, een welvarende universiteitsstad en een shoppingparadijs.

De grootste stad van het graafschap is dan weer Sheffield, die zijn rijke verleden in de staalindustrie met plezier voor je ontvouwt.

Uitstapjes naar de Kust

De woeste kustlijn van Yorkshire is 70 km lang. Er is dus strand genoeg voor een onbezorgde uitstap. Je hebt een grote keuze aan pleisterplaatsen, van de havenstad Whitby met haar abdijruïnes en ouderwetse charme tot de magnifieke inham van de baai van Robin Hood.

Voor een echt historisch bezoek moet je in Scarborough zijn. Deze kuststad trekt al vakantiegangers aan sinds de jaren 1600 en is dan ook het oudste vakantieoord aan de Engelse kust.

Avonturen in de Buitenlucht

Met zijn halfvergane kastelen, winderige moerassen en statige huizen is Yorkshire de ideale bestemming voor een autotrip. De eerste stop voor individuele wandelaars en gezinnen moet het haast eindeloze Yorkshire Dales National Park zijn, waar kalksteenvalleien en ouderwetse dorpjes mekaar afwisselen. Nog meer weidse groene landschappen kan je vinden in de met heidekruid begroeide North York Moors, het oudste nationale park van Yorkshire.

In deze regio vind je het ene historische gebouw na het andere, te beginnen met de grootste gotische kathedraal van Europa, de bekende York Minster. Beginnende fotografen die de kustlijn van Yorkshire willen vastleggen, kunnen hier hun hart ophalen, want het panorama van Scarborough Castle is bijzonder indrukwekkend.

Ongelofelijke Activiteiten

Yorkshire is synoniem met fun. Gezinnen vinden die ongetwijfeld in Jorvik Viking, het populaire interactieve centrum voor historische ontspanning in York.

Perfecte attracties voor een daguitstap zijn de vele grootste Engelse huizen in de streek. Op 24 km ten noordoosten van York staat Castle Howard, gekend als het mooiste landhuis van Yorkshire. Het dient vaak als tv- en filmdecor, bijvoorbeeld voor de BBC-miniserie Death Comes to Pemberley en de film Brideshead Revisited. Het landhuis heeft een betoverende tuin, een weelderig interieur en ruim 400 ha glooiende landschappen.

Voor wie jong is of zich jong voelt is de stoomtrein het perfecte transportmiddel om het heerlijke landschap van de North Yorkshire Moors comfortabel te doorkruisen. Voor wie een heel ander soort ontspanning zoekt, maar even authentiek: in bijna elke straat staat een gezellige Britse pub waar je een pint lokaal gebrouwen bier kan drinken.

YORK

Ontdek York met P&O Ferries. York is een van Engelands grootste troeven en was ooit de hoofstad van Noord-Engeland. De stad werd gesticht door de Romeinen, is omgeven door prachtige kasteelmuren en vol met kronkelende straatjes… Dit maakt van York een betoverende plek om te bezoeken.