• MIJN ACCOUNT
  • CONTACT
Er zijn problemen met de gegevens die je hebt ingevuld. Kijk alsjeblieft de gekleurde velden na
WAAR?
WANNEER?
HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
WIE?
RETOUR / HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
RETOUR / WIE?
Vanaf €54 per enkele reis

 

GIDS VOOR IERLAND

Ierland is een van de populairste bestemmingen ter wereld en wordt geroemd om zijn oneindige schoonheid en eeuwenoude folklore. Het trotse, ongekunstelde Eiland van Smaragd met zijn vele Keltische mysteries is werkelijk onvergetelijk.

De Ierse Republiek en Noord-Ierland verschillen sterk van elkaar, maar delen wel de passie waaruit 's werelds meest verfijnde kunst, literatuur en muziek zijn ontstaan. Of je nu het machtige, woeste landschap verkent of uit de bol gaat in een van de bruisende steden, iedereen vindt zijn stukje Ierland.

Waar wacht je nog op? Een korte overtocht met de ferry en je Ierse avontuur kan beginnen.

Ontdek Dublin

De P&O-ferry van Liverpool naar Dublin brengt je naar het hart van de levendige hoofdstad van de Ierse Republiek.

Zo ontdek je met eigen wagen in alle vrijheid de beroemde attracties die van Ierland een droombestemming maken: van de neogotische grandeur van St Patrick's Cathedral tot de prachtige buurt rond Trinity College.

Laat je verleiden tot een onvergetelijke kroegentocht in de kasseistraten van Dublin, de stad waar Oscar Wilde en James Joyce niet konden over zwijgen. Op die manier geniet je volop van de unieke Dublin-mix: Guinness-bier, meeslepende folkmuziek, tintelend theater en heerlijk hartige kost.

Het Weelderige Landschap van de Ierse Republiek

Wil je de minder bekende delen van de Ierse Republiek ontdekken, dan is Trim een uitstekend vertrekpunt. Hier, op een uurtje rijden van Dublin, krijgt het overweldigende platteland de bovenhand op de stad.

Op de ongerepte paden ontdek je de roemrijke geschiedenis van Zuid-Ierland op eigen tempo, met achter elke bocht een eeuwenoude ruïne. Verkies je een grandioos avontuur met de auto, dan neem je de Wild Atlantic Way, de langste kustweg ter wereld. Romantisch en majestueus loopt de route liefst 2500 kilometer lang doorheen prachtige landschappen, zoals de klippen van Slieve League en de onherbergzame toppen van County Donegal!

Citytrip in Belfast

Belfast biedt alles wat je van een citytrip verwacht, en maakt dan ook snel opgang als een van de meest trendy bestemmingen in Europa. De bedrijvige Noord-Ierse metropool ligt op minder dan een uur rijden van Larne.

Volg de lokroep van de livemuziek en snuif de sfeer op in een traditionele Ierse pub. Of verruim je horizon in een van de vele kunstgalerijen die je overal in de stad aantreft. Of wat dacht je van een duik in de geschiedenis? Het enige echte Titanic Belfast, het grootste museum gewijd aan dit onfortuinlijke schip, is opgetrokken op de plek waar ooit de Titanic werd gebouwd. Andere fascinerende historische attracties vind je op Victoria Square, een shoppersparadijs met zowel grote merken als onafhankelijke boetiekjes.

Rijden Langs de Noord-Ierse Kust

Voor zo'n kleine oppervlakte biedt het Eiland van Smaragd een bijzonder gevarieerd panorama. Ideaal voor wie naar huis wil met ongerepte natuurpracht in het geheugen. Wie met P&O reist, geniet de vrijheid om al dat moois met de eigen wagen te bezoeken.

Je kunt bijvoorbeeld je rondrit beginnen in het prachtige Belfast. Van daaruit neem je de Causeway Coastal Route, een van de mooiste kustwegen ter wereld: 190 km lang rijd je met open mond door een fabelachtig decor, langs vervallen kastelen en verdoken stranden, tot in Londonderry, de bekende ommuurde stad van Noord-Ierland. Onderweg wordt duidelijk waarom de UNESCO de Giant's Causeway beschermd heeft. En krijg je volop de kans om te wandelen, een glas te drinken en je te vergapen aan de geweldigste landschappen van deze aardbol.

GENIET HIER VAN ONZE BESTEMMINGSVIDEO VAN DE CAUSEWAY KUST ROUTE