• MIJN ACCOUNT
  • CONTACT
Er zijn problemen met de gegevens die je hebt ingevuld. Kijk alsjeblieft de gekleurde velden na
WAAR?
WANNEER?
HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
WIE?
RETOUR / HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
RETOUR / WIE?
Vanaf €54 per enkele reis

 

STADSGIDS DUBLIN

Heerlijk excentriek en bezaaid met onvergetelijke indrukken. Geen wonder dat Dublin als één van 's werelds favoriete steden wordt bestempeld. Zowel de glinsterende kust van Dublin Bay als het trotse, maar bescheiden Ierse binnenland zijn perfecte bestemmingen voor een uitstap met de wagen.

Je wil proeven van cultuur boordevol literatuur? Of eerder van een goed glas Guinness in de wervelende binnenstad? Of misschien wil je het omringende smaragdgroene landschap verkennen? In de Ierse hoofdstad vindt iedereen zijn gading. Niet voor niets is ze door de UNESCO uitgeroepen als Stad van de Literatuur. Ze is de bakermat van enkele van de grootste schrijvers ter wereld, zoals James Joyce, W.B. Yeats en Jonathan Swift. Hoe Dublin de wereld beïnvloedt, kan je vandaag nog ervaren. Boek gewoon een overtocht met P&O Ferries naar Dublin.

Het Bonzende Hart van de Stad

Dublin in volle vrijheid exploreren met je eigen wagen, het blijft een geweldige manier om deze iconische stad in je op te nemen. Op elke straathoek vind je een neogotische bezienswaardigheid, zoals St Patrick's Cathedral, een grandioze kerk gebouwd ter ere van de patroonheilige van Ierland. Een ander oriëntatiepunt dat zeker je aandacht verdient is Trinity College. Daar studeerden enkele van de knapste koppen van deze planeet, zoals Lord Byron en Oscar Wilde.

Guinness Storehouse mag niet op je programma ontbreken. Daar duik je in de rijke geschiedenis van het beroemdste Ierse bier vóór je je vergaapt aan de skyline van Dublin in de indrukwekkende Gravity Bar. Een gouden tip om je dag te besluiten: doe een kroegentocht langs Dublins kasseistraten. Je vindt er livemuziek, cabaret en stand-upcomedy van het vat.

Andere Avonturen in Dublin

In Dublin tap je ook uit een heel ander vaatje: de vele galerijen en musea. In de National Gallery of Ireland hangen 2.500 schilderijen van wereldberoemde kunstenaars als Van Gogh en Monet.

In het National Museum of Ireland ontdek je een eindeloze reeks Keltische relikwieën en Ierse kunstvoorwerpen.

Hou je van sport, spring dan binnen in het Croke Park Stadium. Een rondleiding in deze sporttempel met 80.000 plaatsen geeft je een boeiend inzicht van de Gaelic Games in al hun glorie.

Mag het nog wat groener? Bezoek de prachtige National Botanic Gardens of ga de zeldzame en exotische dieren goeiedag zeggen in de Dublin Zoo.

De Prachtige Kustlijn

Voel je er meer voor om je auto door de gezonde buitenlucht te sturen? Rij even ten noorden of ten zuiden van het stadscentrum en trakteer je ogen op de majestueuze kustlijn van Dublin. Een lange rij oude kuststadjes en stranden wisselen mekaar af, goed voor ongelofelijke vergezichten en verrukkelijke Ierse zeevruchten. De rit langs Howth Coastal Path brengt je naar enkele van de meest typische attracties op het Ierse platteland, zoals de intens groene Wicklow Mountains en het onbewoonde eilandje 'the Ireland Eye'.

Ontdek het Eiland van Smaragd op je eigen manier. Reis met P&O Ferries naar Ierland.

GENIET HIER VAN ONZE BESTEMMINGSVIDEO VAN DE GAME OF THRONES TOUR