• MIJN ACCOUNT
  • CONTACT
Er zijn problemen met de gegevens die je hebt ingevuld. Kijk alsjeblieft de gekleurde velden na
WAAR?
WANNEER?
HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
WIE?
HUISDIEREN?
HUTTEN
RETOUR / HOE?
Voertuig
dims
Aanhanger
dims
RETOUR / WIE?
HUISDIEREN?
RETOUR / HUTTEN?
Vanaf €165 per enkele reis

 

STADSGIDS YORK

York, ooit de hoofdstad van het noorden, is een van de mooiste plaatsen van Engeland. De stad werd gesticht door de Romeinen en de prachtig geconserveerde oude stadsmuren en kronkelende klinkerstraatjes maken een bezoek zeker de moeite waard. Vroeger draaide alles om de wolhandel, maar tegenwoordig dankt deze levendige plaats zijn bekendheid vooral aan de middeleeuwse kathedraal, de paardenrennen en het Jorvik Viking Centre en Festival, waar oude tijden herleven.

York biedt echt voor elk wat wils. Vanaf de haven van Hull ben je zo in deze prachtige stad, dus laat je Engelse avontuur vandaag nog beginnen met P&O Ferries.

Ontdek de binnenstad van York

Deze oude stad herbergt een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van het land. Begin je bezoek bij de York Minster, een van de meest indrukwekkende gotische kathedralen ter wereld. Beklim de centrale toren voor een adembenemend uitzicht over de rivier de Ouse en daal af naar het Undercroft Museum voor een interactieve tentoonstelling over de geschiedenis van de streek.

Een korte wandeling brengt je bij de prachtige museumtuinen waar je een bezoek kunt brengen aan zowel het Yorkshire Museum als de restanten van St. Mary’s Abbey, dat ooit het rijkste Benedictijner klooster van Noord-Engeland was. Loop zeker ook even door The Shambles, een smalle middeleeuwse straat met overhangende vakwerkgevels die in 2010 is uitgeroepen tot meest pittoreske straat van Groot-Brittannië.

Na het winkelen in deze sfeervolle wijk is er niets zo leuk als een bezoekje aan Betty’s Tea Rooms, een must voor de liefhebbers van de 'Afternoon Tea', of het populaire York’s Chocolate Story waar je van alles leert over het gebak en de zoetigheid die van oudsher in de stad worden gemaakt.

Ga vervolgens naar Clifford’s Tower, waar je een prachtig zicht hebt op de laatste overblijfselen van York Castle, dat gebouwd werd door Willem de Veroveraar. Geniet van het panoramische uitzicht over de stad en breng tot slot een bezoek aan de interactieve tentoonstellingen in het kasteelmuseum.

Hoogtepunten van York

Je verveelt je in York niet snel. Of je nu in de voetsporen wilt treden van de Vikingen in het Jorvik Viking Centre of een ronde wilt maken langs de 13e-eeuwse stadmuren; er is meer dan genoeg te doen. Vlak bij het station vind je het grootste spoorwegmuseum ter wereld. Bezoekers uit alle windstreken komen speciaal voor oude locomotieven zoals de Flying Scotsman en de Mallard, of juist voor de hypermoderne Japanse ‘bullettrain’.

Bij de traditionele York Brewery kun je nog even van een pint genieten voor je verder gaat naar de York Cold War Bunker. Hier leer je meer over een gespannen periode uit de Britse geschiedenis. En wie het historische York wil beleven, moet zeker even een kijkje nemen bij FairFax House, een Georgian herenhuis, het middeleeuwse vakwerkhuis Barley Hall en het stijlvolle Treasurer's House met zijn bekroonde tuin.

Voor de avond raden we je een voorstelling in het prestigieuze Grand Opera House aan of – als je eens iets anders wilt – een heuse spookwandeling. Van York wordt immers gezegd dat het de stad met de meeste spoken van Europa is.

De Omgeving van York

York vormt een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de mooie landschappen in het noordoosten van Engeland. Ideaal als je een paar dagen hebt en niet alleen de stad zelf wilt bezoeken. Via de bossen van de Howardian Hills bereik je het statige Castle Howard dat wordt gezien als een van de mooiste landhuizen van Engeland. Als je verder naar het oosten gaat, door het North York Moors National Park, kom je bij Robin Hood's Bay. Dit oude smokkelaarsstadje staat bekend om zijn cottages met rode daken, en vormt het beginpunt van een prachtige wandeling. De route van zo’n acht kilometer voert via de kliffen naar het sfeervolle plaatsje Whitby aan zee.

Begin je eigen Engelse avontuur met P&O Ferries.

YORK

Ontdek York met P&O Ferries. York is een van Engelands grootste troeven en was ooit de hoofstad van Noord-Engeland. De stad werd gesticht door de Romeinen, is omgeven door prachtige kasteelmuren en vol met kronkelende straatjes… Dit maakt van York een betoverende plek om te bezoeken.

Booking.com